CONTACT

Weeshuis Gouda
Spieringstraat 1
2801 ZH Gouda
hello@wshs.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WSHS ARRANGEMENTEN


ONTDEK ONZE ARRANGEMENTEN VOOR DE FEESTDAGEN

PETIT NOËL ARRANGEMENT
(1 NACHT)

BEKIJK HET ARRANGEMENT

CHRISTMAS MAGIC ARRANGEMENT
(1 NACHT)

BEKIJK HET ARRANGEMENT

CHRISTMAS SYLVESTER ARRANGEMENT
(2 NACHTEN)

BEKIJK HET ARRANGEMENT

La Dolce Vita

Het Weeshuis met de herkenbare gevel en de rode luiken straalt warmte en gezelligheid uit, het kloppende hart van Gouda. Loop de poort door en waan je in een prachtige en rustige omgeving midden in het stadsgebruis; onze binnenplaats.

Geniet van een verkoelend welkom met Splashing Summer ontvangst op ons zonnige terras! Hierna worden jullie om 15:00 verwacht voor de speciale Afternoon Tea met een zomers tintje. Voor het diner raden wij aan om een tafel in ons fine dining restaurant LIZZ* te reserveren. Dit is mogelijk van woensdag t/m zaterdag. Wil je helemaal in de Italiaanse sferen blijven, dan is L’Angelo Divino ook een leuke en lekkere optie voor een diner.
Sluit de dag af en kom volledig tot rust in een van onze kamers met heerlijke COCOMAT bedden en Zenology costemtica producten. De volgende ochtend genieten jullie van een uitgebreid ontbijt in onze historische Regentenkamer.

Art is a way of Living

“We love art! De inspiratie voor de totale look and feel van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda komt uit Gouds Plateel, zowel mat als glanzend geglazuurd aardewerk dat werd gemaakt in Gouda.”

Gouds Plateel is uniek en te herkennen aan het expressieve kleurgebruik, florale afbeeldingen – zowel abstract als herkenbaar – en een stevige lijnvoering. Zo vindt u onder andere verschillende prints en grafische vormen terug in het design en bepalen de kleuren en het decor de sfeer. Zowel in al onze grafische ontwerpen, als in het interieur.

Aankomst op woensdag met een warm ontvangst op ons terras met een Goudse Lekkernij. Hierna nemen jullie een kijkje in de Plateelzaal in Museum Gouda. Geniet hierna van een nacht in onze heerlijke kamers.

Geniet op donderdag van een uitgebreid ontbijt in ons Historische Regentenkamer. Hierna vetrekken jullie naar Galerie De Hollandsche Maagd, waar eigenaresse Anita jullie ontvangt voor een creatieve schilderles. Geniet na deze creatieve dag van de 2de overnachting in onze kamers en start de dag goed met ons uitgebreide ontbijt.

Gouda Bij Kaarslicht 2023

‘Thousands of candles can be lighted from a single candle, and the life of the candle will not be shortened…”

Een magisch bezoek aan Gouda, omringt met kaarslicht! Een van de oudste lichtfeesten van Nederland, de start van de kerstperiode! Op 15 december branden ’s avonds 1500 kaarsen achter de ramen van het historische stadhuis. U geniet deze avond van allerlei activiteiten. Hoogtepunt is het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom. Those who don’t believe in magic, will never find it!

Op 14 december komt u aan in het romantisch verlichtte Gouda. Hier ontvangt u een warm ontvangst met een warme drank en een Goudse lekkernij. Blijf op onze binnenplaats of ontdek wat Gouda allemaal te bieden heeft. Sluit de dag af met een heerlijke nacht in onze kamers.

Geniet 15 december van een uitgebreid ontbijt. Om 16:00 wordt u bij ons fine-dining restaurant LIZZ * opgewacht voor een geweldig culinaire avond. Na een warm ontvangst geniet u van een exclusief 4-gangen diner door sterrenchef Remco Kuijpers en zijn team. Rond 18:30 loopt u richting de Markt zodat u om 19:00 van de magische ontsteking van de kerstboom kunt genieten.

WE LOVE IT CHEESY

“Sweet dreams are made of… CHEESE!”

Wie Gouda zegt, zegt KAAS! De beroemde GOUDA KAAS wordt nog altijd op ambachtelijke wijze in de polders rondom de stad gemaakt. Daar staan de koeien die dagelijks hun melk geven voor de kaas. Vanuit de polder brengen de boeren de kazen naar de binnenstad van Gouda, waar ze op de kaasmarkt verhandeld worden. Geniet twee dagen van alles wat Gouda u te vertellen heeft over kaas!

Bij aankomst neemt u plaats op ons zonnige terras voor een heerlijk kopje koffie/thee met een Goudse lekkernij. Geniet daarna, om 15:00, van een High Cheese in het Museumcafé: dé high tea specialist van Gouda! Sluit de dag af met een rustige nacht in onze fijne kamers.

Donderdagochtend, na het ontbijt, loopt u de Goudse Kaasmarkt op, waar u kunt genieten van de schouwspellen die verschijnen. Daarna stapt u bij Borghstijn op de elektrische fiets voor een prachtige route naar kaasboerderij Schep in Bergambacht, waar u alles kunt leren over het maken van kaas. De dag eindigt om 17:00 in een kaasproeverij bij ‘t Kaaswinkeltje in Gouda, gevolgd door een tweede overnachting in een van onze luxe hotelkamers.

Zotte Zaterdag

“Zot vermaek op straat, de plek waar alles in de middeleeuwen gebeurde”

14 oktober 2023 is het weer zo ver: Zotte Zaterdag! Dit is een jaarlijks terugkomend festival waarbij Gouda terug gaat in de tijd, naar de 16de eeuw, de tijd van mandenvlechters, biermakers en narren. In de historische binnenstad kan er genoten worden van zotte optredens, kan er meegedaan worden aan de verschillende activiteiten of u kunt een bezoek brengen aan de middeleeuwse ambachtenmarkt!

Ondanks dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was in de geschiedenis van het rijksmonument, wordt het oude Goudse Weeshuis vandaag de dag nog steeds gezien als één van de bijzonderste en mooiste gebouwen van de stad. De romantische binnentuin, de rode luiken en het iconische poortje; het Weeshuis heeft een heel special plekje in het hart van vele Gouwenaren. Het Weeshuis is dé perfecte plek om te verblijven tijdens dit historische evenement.

Geniet van een gastvrij ontvangst met koffie/thee op ons terras. Ontdek hierna de stad, waar van 11:00-16:00, allemaal activiteiten plaats zullen vinden. Om 12:30 worden jullie verwacht in het Weeshuis voor een heerlijke Afternoon Tea. Voor het diner adviseren wij u om een tafel te reserveren bij ons fine dining restaurant LIZZ*. Sluit deze mooie dag af door een overnachting in een van onze fijne kamers. De volgende ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor jullie klaar in onze meest historische Regentenkamer en komt er een einde aan jullie fijne verblijf.

WSHS werken bij

ONTDEK MEER..

Culinair Genieten

Het is de reflectie van onze charmante persoonlijkheden die ervoor zorgt dat u optimaal gaat genieten van alles om u heen!

In 2021 openende wij Relais & Châteaux Weeshuis Gouda met daarin fine dining restaurant LIZZ*. Van één ding waren we overtuigd, we wilden kwaliteit bieden in alles wat de zintuigen van onze gasten prikkelt. Het moest een plek worden waar de kwetsbaarste menselijke kwaliteit wordt gevoed: empathie. We wilden daarbij graag mensen verrassen en verwennen. Dus alle zeilen bij om dat te realiseren.

WOMAN OF THE WORLD

Wij eren dus de vrouwen van nu, sterker nog, we willen ze inspireren, verwennen en verrassen. Wij hebben bij de bouw van het Weeshuis dus gezorgd voor een aantal typische vrouwenkamers (powderrooms)! Voor jullie, lieve wereldvrouwen, daarom een typisch “vrouwen” arrangement; Woman of the World!


Boek nu
top