CONTACT

Weeshuis Gouda
Spieringstraat 1
2801 ZH Gouda
hello@wshs.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omgeving


Omgeving

Het is natuurlijk heerlijk binnen de wereld van ons luxe boutique hotel, maar ook buiten WSHS is er genoeg moois te zien en te doen. Inspireren is wat we graag doen en dus delen wij met alle liefde een aantal highlights met u, die u kunt bezoeken in de nabije omgeving van ons hotel. Toegegeven, het is lastig kiezen tussen al deze prachtige plekken en verrassende activiteiten. Wilt u echt niets missen? Neem dan ook even een kijkje bij VVV Gouda.

Wilt u iets meer van Nederland zien? Gouda ligt erg centraal en dus bent u eveneens binnen 20 minuten in Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Amsterdam is tevens goed en snel te bereiken (40 minuten met het openbaar vervoer).

Never lose your sense of wonder

Say Cheese

Bent u net zo’n kaasfanaat als wij en vooral een ontzettende fan van Goudse Kaas? Sla een bezoekje aan de Gouda Cheese Experience dan zeker niet over. Ook als u niet van kaas houdt, is deze interactieve reis door de wereld van de Goudse kaas een aanrader. Kom alles te weten over de geschiedenis tot de productie. Virtueel melken, kaasdraaien en proeven; Goudse kaas heeft hierna geen enkel geheim meer voor u.

St. Janskerk

Met zijn 123 meter is de St. Janskerk de langste kerk van Nederland. Maar dat is niet het enige unieke aan de kerk, deze is namelijk ook wereldberoemd vanwege het Goudse glas. De gebrandschilderde ramen geven schouwspelen uit de Bijbel en de Nederlandse geschiedenis weer. Wilt u echt alles weten over dit beroemde glas? Boek dan een audiotour en laat u mee op reis nemen door een deskundige.

Museum Gouda

In Museum Gouda raakt u geïnspireerd door een uitgebreide, afwisselende en unieke collectie. Zo vindt u onder andere 16e -eeuwse altaarstukken en een maquette van Gouda uit 1562, maar ook schuttersgroepsportretten en Nederlandse schilderijen uit de 19e eeuw. Ook kunt u hier genieten van het beroemde Gouds Plateel, het bijzondere aardewerk dat in Gouda werd gemaakt. Even op adem komen, doet u in het Museum Café.

Ons Stadhuis

Nadat een verwoestende brand in1438 het toenmalige Gouda vrijwel geheel in as legde, liep het voormalige stadhuis zware schade op. Het nieuwe stadhuis kreeg een locatie op het marktveld en is een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland. Als de deuren open zijn, kunt u de prachtige trouwzaal, de burgemeesterskamer en de raadzaal bezichtigen. Vergeet ook vooral het carillon aan de rechterkant van het pand niet.

Ontdek Gouda

top