REMCO KUIJPERS
Executive Chef van restaurant LIZZ* is Remco Kuijpers. Hij begon zijn carrière als leerling-kok bij De Swaen in Oisterwijk en werkte vervolgens bij toprestaurants als Da Vinci, Vermeer en Fitzgerald. Samen met de nieuwe maître en sommelier Louis Grizeau heeft hij mooie plannen voor Restaurant LIZZ*. Aan de ervaring van Louis zal het ook niet liggen. Hij werkte eerder bij meerdere hoogstaande (Michelin sterren) restaurants in Nederland en Frankrijk.
“We zijn bij LIZZ* en WSHS heel erg down to earth en keihard aan het werk om iets moois neer te zetten. Onze ambitie is om van het hotel, inclusief restaurant, een instituut te maken.” Remco Kuijpers’ eigen stijl sluit goed aan bij die van LIZZ*. De chef kiest zijn ingrediënten zorgvuldig uit bij lokale leveranciers en producenten waar hij vervolgens frisse en voedzame gerechten mee creëert. De chef houdt soms tot in het extreme rekening met de waan van de dag. Niet alleen neemt hij de seizoenen bloedserieus, hij past ook zijn kookstijl aan. Zo maakt hij de saus die hij serveert bij een mooi stukje zeebaars lichter als het mooi weer is en wat voller als het een koude of druilerige dag is.
Deze finesse maakt Kuijpers de perfecte aanvulling op het professionele team van WSHS, dat verder bestaat uit eigenaren Lennart en Sharon van Gastel en alle medewerkers die ervoor zorgen dat WSHS zo gewaardeerd wordt. “Remco legt gevoel in zijn eten. Liefde. En dat is precies wat we onze gasten willen geven. Hij heeft een groen hart, wat LIZZ* het groene hart van WSHS maakt en WSHS het groene hart van Gouda.